Як прокачати мозок: ці продукти здатні покращити пам’ять
Постійна наявність всього чотирьох продуктів у раціоні людини благотворно впливає на нервові клітини і передачу сигналів між ними. Це, в свою чергу, покращує роботу мозку і зміцнює пам’ять.
Про це йдеться у Телеграм-каналі “Лікар у кишені”.
Брокколі
Це відмінне джерело вітаміну К та магнію, які покращують роботу мозку. Також у капусті міститься бор, недолік якого призводить до зниження мозкової активності.
Морква
Цей овоч уповільнює процеси старіння організму, зокрема мозку. Речовина лютеолін, що міститься в моркві, дозволяє боротися з передчасною загибеллю клітин, які відповідають за пам’ять.
Розмарин
Розмарин багатий на антиоксиданти і карнозинову кислоту, що розширює церебральні судинні тканини. Дослідження показують, що запах розмарину може покращити продуктивність пам’яті.
Волоський горіх
Практично у всіх цих продуктах міститься активна речовина – лютеолін. Він знімає запалення в мозку, спричинені віком та негативними зовнішніми факторами, запобігає втраті уваги, погіршення пам’яті, зменшує виробництво шкідливих речовин у головному мозку.