Вінниця отримала більше 40 тисяч швидких тестів на коронавірус

Вінниця отримала 41 тисячу швидких тестів на COVID-19, які розподілять між закладами охорони здоров’я міста згідно з потребами.

Про це повідомляє Вінницька міська рада. Зазначається, що ця допомога важлива, позаяк “в умовах війни та недотримання громадянами протиепідемічних заходів COVID-19 несе серйозну загрозу”.

“Хочемо подякувати за надану допомогу, оскільки, “ковід” нікуди не зник й досі несе небезпеку для життя та здоров’я громадян. У свою чергу ми закликаємо вінничан не нехтувати протиепідемічними правилами та при перших же ознаках погіршення самопочуття не займатись самолікуванням, а звертатись до лікаря”, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Зазначено, що гумдопомога надійшла у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу у співпраці між фондом громади«Подільська громада» та громадською організацією «Народна Самооборона Львівщини». Остання ж отримала ці тести від постійного донора з Німеччини Григорія Лапшина та клініки Universitätsklinikum Schleswig-Holstein (Universitätsklinikum Schleswig-Holstein).