Які продукти підвищують ризик раку грудей

Європейські вчені визначили 6 продуктів харчування, які підвищують ризик раку грудей. Серед них смажена і солодка їжа, а також фастфуд.

Про це повідомляє Novamed.com.ua.

До продуктів, які можуть провокувати онкологію грудей, вчені віднесли наступні:

  • алкоголь – він підвищує естроген (гормон) та інші речовини, що впливають на розвиток раку грудей на гормональному рівні;
  • фастфуд – картопля фрі, сир фрі, чізбургери та інше провокують збільшення ваги, яка, в свою чергу, є фактором ризику онко грудей;
  • смажена їжа – така їжа є важливим фактором ризику пухлин молочних залоз у жінок, наприклад, просмажене червоне м’ясо викликає підвищений ризик раку грудей (уникати також слід сосисок, ковбас та сардельок);
  • солодкі продукти – вони також призводять до збільшення ваги, що, в свою чергу, підвищує ризик виникнення пухлин;
  • хліб та солодка здоба – краще вживати хліб з цільного зерна, фрукти та овочі.

Щоб запобігти виникненню раку грудей, необов’язково відмовлятися від усіх продуктів на 100 відсотків. Треба просто обмежити їх вживання та слідкувати за своєю вагою.