Експерти запевняють, що усвідомлене дихання здатне буквально змінити життя.

Якщо подивитися на дітей, можна помітити, що вони набирають повітря за допомогою живота. Дорослі люди перестають так робити та звикають дихати грудьми, але це неправильно.

Про це пише medicalnewstoday.com.

Експерти розповіли, що наші легені здатні вмістити близько 4-6 літрів повітря. Грудне дихання дозволяє заповнити їх всього на 500 мл, хоча діафрагма може забезпечити до 3-х літрів.

Дихання грудьми замість насичення легень киснем лише послаблює м’язи діафрагми.

Американська асоціація легень (ALA) дала корисні поради щодо правильної техніки дихання.

Найбільш ефективним вважається дихання за допомогою діафрагми, оскільки так можна збільшити кількість повітря, що потрапляє в організм, і поліпшити насичення його клітин киснем.

Згідно з деякими дослідженнями, усвідомлене дихання розслаблює тіло, сприятливо впливає на систему травлення і навіть може зміцнити імунітет. Для цього потрібно вдихати носом протягом 4 секунд, після чого затримувати дихання на 7 і видих протягом 8 секунд через рот. Техніка 4/7/8.

При цьому треба навчитися задіяти діафрагму. Потрібно сидіти у зручній позі або навіть лягти на килимок. Далі одну руку покласти на груди, а іншу на живіт. Відчути підйом і опускання живота, а груди мають залишатися нерухомими. Чим частіше робити такі вправи – тим краще буде самопочуття.