Чи можна їсти вершкове масло: користь та шкода для організму
Вершкове масло є повсякденною їжею для багатьох людей та його часто можна зустріти у холодильниках багатьох родин. Однак до сих пір не вщухають суперечки щодо його впливу на здоров’я. Насправді, користь цього продукту достатньо сумнівна.
Про це повідомляє Країна Здоров’я.
Що таке вершкове масло? Це насичені жирні кислоти та жиророзчинні вітаміни:
- вітамін А;
- D;
- E;
- K.
Саме завдяки цим вітамінам масло можна вважати корисним продуктом, тому що воно здатне зміцнити імунитет, кістки, шкіру.
Але є але. Насичені жири ставлять під сумнів користь вершкового масла. Саме ці жири викликають ризик серцево-судинних захворювань, які є найчастішими причинами смертності.
Виходячи з цього, треба зауважити, що вершкове масло їсти можна, але дуже обережно. Його вживання має бути помірним і нечастим.
Вживання цього продукту також залежить і від стану здоров’я людини. Наприклад, якщо ви маєте високий холестерин у крові, вам треба обмежити вживання вершкового масла до мінімуму.