На скільки відсотків вживання помідорів знижує ризик інсульту
Улюблений багатьма людьми соковитий помідор має не тільки чудові смакові властивості, а ще позитивно впливає на здоров’я людини. Томати знижують ризик інсульту на 55 відстотків.
Про це повідомляє medfactor.com.ua.
На протязі дванадцяти років вчені аналізували здоров’я тисячі фінських чоловіків. За ці роки близько 70 чоловіків з 1000 зіткнулися з інсультом.
Але у тих, хто постійно вживав томати, ризик виникнення інсульту знижувався на п’ятдесят п’ять відсотків. Порівнювали їх з тими чоловіками, хто помідори зовсім не вживав.
Справа в тому, что томати містять багато лікопіну, який, в свою чергу захищає організм людини від інсульту. За даними вчених, з 259 чоловіків з найвищим рівнем лікопіну тільки у 11 стався інсульт. У порівнянні з 25 з 258 чоловіків з низьким показником.
Дослідники зробили висновок, що багато лікопіну в крові – це добре, тому що це знижує ризик інсульту, особливо, ішемічного.