Смачний та корисний: чому треба їсти вінегрет

Вінегрет – це насправді один з найкорисніших салатів серед усіх існуючих, а приготувати його можна у будь-яку пору року.

Вінегрет – це джерело великої кількості мінералів, вітамінів, біофлаваноїдів, клітковини та білка рослинного походження. При додаванні олії цей склад поповнюється поліненасиченими жирними кислотами.

Люди з надмірною масою тіла можуть один раз на тиждень влаштовувати собі розвантажувальний день на цій страві. Калорійність вінегрету визначається інгредієнтами. Вінегрет за класичним рецептом з картоплею, з горошком або квасолею має близько 55 кілокалорій на 100 грам. Рецепт вінегрету без картоплі, але з капустою, особливо кислою, має всього 25 кілокалорій на 100 грам. Якщо порівняти калорійність вінегрету навіть із відвареною гречкою – у неї вдвічі вища калорійність – 105 кілокалорій!

І ще краще готувати вінегрет без солоних огірків, а варену моркву замінити сирою, звичайно, якщо морква молода. А все тому, що у вареної моркви глікемічний індекс – 85, це означає, що цукри з вареної моркви всмоктуються значно швидше і дають навантаження на підшлункову залозу. А ось у сирій моркві глікемічний індекс – 35, а це означає, що практично вона вдвічі повільніше засвоюється.